Livets Blomma…

Posted by on Jun 9, 2016 in Blogg | No Comments

Livets Blomma (Flower of Life)
Vi på Gränslös har valt att använda Livets Blomma som en symbol, en symbol som påminner oss om att allt är ett. Att vi alla är anslutna till varandra, där vi kan se allt liv vävas samman till en universell enhet.

Livets blomma är en av de äldsta heliga symboler som människan känner till, även en vanlig symbol för många andliga och religiösa läror runt om i världen i både antika och moderna kulturer.

Den äldst kända avbilden av blomman finns i ”The Tempel of Osiris” i Abydos, Egypten, där den är på ett granitblock. Men mönstret har även hittats i Israel, Japan, Kina, Indien och även här i Skandinavien där den återfunnits i tempel, kloster, och i olika manuskript.

Livets Blomma anses vara en helig geometri som innehåller grundläggande former för tid och rum, där allt levande vävs samman. Den består av jämt fördelade, överlappande cirklar som bildar ett mönster liknade en blomma med en sexfaldig symmetri, mitten av varje cirkel är omkretsen på sex cirklar av samma diameter.

Livets Blomma är en skildring av livet som kan fortsätta i all oändlighet, ett betydelsefullt återkommande mönster för livets frö, livets träd, livets säd och livets frukt. Ett urmönster som innehåller allt vi behöver veta om existens och för att förstå universum.

 

flower_of_life1