Snart är det jul igen…

Posted by on Nov 30, 2016 in Blogg | No Comments

Tiden bara rusar fram och nu har ännu ett år gått. Julen står på tröskeln och knackar på. En tid med blandade känslor, minnen och förväntningar.

Vissa förknippar julen med en rofylld tid av glädje, gemenskap och traditioner.

För andra innebär det en stressig period där ekonomin brister, ohållbara förväntningar och krav. För en del innebär julen ensamhet.

Julen är inte bara en tradition med julgran, julmat, presenter, tomtar, änglar och annat som den kan förknippas med.  Julen är också en kristen högtid som firas till minne av Jesus födelse. I Sverige började vi fira jul kring 1000-talet när det kristna budskapet nådde våra breddgrader. I nutid firas julen ofta av olika traditioner som lever kvar i familjer oavsett om dom är kristen eller inte. Vi behöver inte tro på Jesus för att ta del av firandet.

Glöm inte bort dig själv och att vara i nuet, ha inte för höga krav verken på dig själv eller andra. Uppskatta dom små sakerna i livet. Det bästa vi kan ge varandra är inte av materiella ting utan gemenskap och tid. Sänd gärna en tanke till dom som behöver det.

Många känslor och minnen väcks ofta till liv under högtider.  Saknaden av nära och kära blir ofta lite starkare. Oavsett om du kan uppfatta dom eller inte så tror vi andevärlden sprider sin värme och kärlek samt finns med oss på sitt sätt. Tappa inte tron eller hoppet om det, en del kanske inte kan nå oss på det sättet vi själva förväntar oss, en känsla kan ibland vara den bekräftelse vi söker.

Vi önskar er alla en riktigt god jul!
Varma hälsningar Linda och Dejan

1