Ett ovanligt vanligt medium på schemat

Posted by on Okt 10, 2017 in Blogg, Utbildning | No Comments

Ett ovanligt vanligt medium på schemat
När jag var liten kunde jag kravla upp i soffan och läsa Saidas spalt i Hemmets journal. Hon var då något så spännande som ett av få kända medium. I dag reflekterar jag ofta över att fler och fler öppnar upp, om sina egna upplevelser och erfarenheter. Intresset för det mediala växer och många fler än förut är intresserade av den världen vi oftast inte ser. Den personliga utvecklingen är i fokus och samtidigt visas mer andliga program än någonsin på såväl radio som TV.

Tidigare i år föreläste jag och min kollega Dejan om medialitet i en skola. Jag frågade mig inte så mycket om det var vanligt som vad elevernas förväntningar var. Så mycket förstod jag att det var på en lektion i religion. Men läraren var nog mest noga med att förbereda oss på att där fanns flera i klassen med koncentrationssvårigheter. Det var nog bäst, sa hon, om vi hade åtminstone ett par pauser. Men väl där behövdes inga pauser. Eleverna satt som tända ljus.

I slutet av den pauslösa föreläsningen kom flera frågor. Det var intressanta frågor, djupa frågor och samtalen blev mer omfattande än vad jag kunnat ana. Till slut kom till och med tuffingarna från de bakersta raderna fram. De hade också upplevelser de ville prata om, känslor att dela och de var nyfikna. Vi hade ställt en dörr på glänt och de var modiga nog att komma över den där attitydtröskeln som alla kan ha i sina yngre år. Jag blev nog lite berörd själv, nu när jag tänker efter.

Om de trott att jag skulle klä mig i utsvängda kläder, bära särskilda smycken eller rota fram en kristallkula. Ja, då visade jag dem motsatsen. Vi medium är ju också helt vanliga människor men med lite ovanliga arbeten. Det tror jag är viktigt att visa, att avmystifiera kontakten med det andliga. Så att fler vågar närma sig, tala om sina erfarenheter och upplevelser. Det gör ju också mitt arbete lättare – att nå fram, inspirera och ge vägledning. Det var också något jag fick tillfälle att göra på skolan, för några av eleverna.

Nu när jag sitter här och skriver, till en kopp kaffe och min lilla vovves svansviftningar så är jag också väldigt tacksam. För de förfrågningar som strömmar in och det förtroende jag får. Det är både hembesök, sessioner och frågor – men framförallt är det ett förtroende att förvalta. Jag lovar ödmjukt att göra mitt bästa. Tack, verkligen.

Med önskan om en varm och öppnande höst,
Linda

Vad händer i höst? Som du kanske vet så har jag blivit delägare i Academy For Inner Potential (www.akademin.net) tillsammans med Vendela och Lottie. Här kommer jag vara både som lärare och föreläsare med ansvar för event och medium-mottagningen. Redan den 9 november (klockan 18:00) hoppas jag att vi ses. Då håller jag en föreläsning om mediala barn i lokalen på Högbergsgatan. Men redan nu vill jag flagga för vår vinterkurs i soliga Spanien. I år sker kursen 2-7 januari, kika gärna på: https://dinkurs.se/appliance/?event_id=44516