Många tror att vi medium kan se anden i fysisk form, att andevärlden klart och tydligt kan föra en dialog med oss. Men så ser inte verkligheten ut. Vi kan uppfatta en energi med blotta ögat, eller höra en röst tala till oss men det är långt från alla medium som får uppleva det.

Det vanligaste vid andekontakt är att vi får bilder som tolkas, eller en känsla i kroppen som vi försöker förstå och sätta ord på, det kan komma en doft, en symbol eller ett ord. Alla medium jobbar och fungerar olika. Det är en av anledningarna till att vi ibland kan tolka ”fel”. Vi använder ofta uttryck som ”jag uppfattar”, ”jag upplever”, ”jag känner” och det beror just på hur vi får informationen.

Jag får ofta den information som behövs för att ni ska kunna känna igen personen. Det kan vara allt från en liten detalj till en längre beskrivning. Det är viktigt att komma till en seans eller session med ett öppet sinne.

Många tror att vi medium är rena kanaler till andevärlden, men jag är av en annan uppfattning. Jag tror att allt filtreras i våra hjärnor och vårat sinne beroende på vart i livet vi är. Vart vi kommer ifrån, vilken trosuppfattning vi har osv. Vi präglas alla olika genom livet, har olika värderingar och prioriteringar.

Oavsett hur klart och tydligt jag uppfattar det jag ser eller hör så tolkas allt. Om vi tar ett exempel; vi låter 10 personer se en och samma bild så skulle du få 10 olika förklaringar om vad bilden föreställer eller handlar om, vi tolkar saker olika. Inget är rätt eller fel! Därför ska man aldrig peka med hela handen och säga att saker och ting är på ett visst sätt. Ödmjukhet är ett ledord i det mediala arbete jag utför.

Jag tror att alla mer eller mindre kan utveckla sin medialitet/andlighet, en del har fallenhet och talang för det, precis som med konst, alla kan måla men alla kan inte göra det professionellt.

Det jag gör för att påbörja det mediala arbete är att stilla mig och gör mig mottagliga. Det finns olika sätt att gå tillväga, men det viktiga är att det känns rätt oavsett hur man gör.

Det som är viktigt om du är intresserad av att utveckla din medialitet är att få hjälp med det, att gå en kurs eller motsvarande för att få prova på innan du gör det själv.

Att jobba som medium innebär ett stort ansvar, det är viktigt att informationen förmedlas på ett ansvarsfullt sätt.  Jag säger inte alltid vad du vill höra men ofta det du behöver veta. Ett medium har inte svar på alla frågor eller rätt att fatta beslut åt dig.  Min roll är att förmedla kontakt från andra dimensioner, ge vägledning och verktyg för att kunna fatta egna beslut eller komma vidare på egen hand. Jag finns också där om du behöver prata och reflektera om egna upplevelser och tankar.

Jag arbetar med en 18-årsgräns och har tystnadsplikt.